Links til spændende hjemmesider:

https://www.ebay.co.uk/b/Collectable-Salt-Pepper-Shakers/261697/bn_2316603?_pgn=2  

at samle på miniature sko

om salt - og sukkerstrøer

 Britiske registreringsmærker(patent)

Moustachekoppens- og barberkoppens historie

Lidt om "the doggie people" figurer af hunde med menneskelige træk/tøj

engelsk "Iron Stone  China" stentøj . Miles Mason

Nyt link om salt og- peberbøsser

http://www.collectorsweekly.com/kitchen/salt-and-pepper-shakers

Historien om "Mary Gregory" glas

( Åbner på ny side !! ) 

Saltogpebersamler      Lis`s samling

Ting fra dengang

Engelske potteriers reg. og stempelmærker

Antikkalender UK

Engelske stempelmærker


Barberkoppens historie


En ivrig samler af sukkerstrø


Staffordshire hunde - repro eller ægte ?
Lidt om kiksespandens historie
Informatiomsside om Engelske potterier
 

 

Mickey Mouse

 
Everett

Mickey Mouse i Steamboat Wille , 1928.

Mickeys historie starter dog med en kanin. Disney Brothers Studio var blot endnu et tandhjul i Universal Pictures' animationsmaskine, da Walt Disney i 1927 skabte en karakter kaldet Oswald the Lucky Rabbit. Med sit runde, hvide ansigt, store knapnæse og floppy sorte ører var den smilende Oswald et hit med det samme, og Universal bestilte en række shorts. Da Disney mødtes med ledere for at forhandle en anden kontrakt i 1928, red kaninen stadig højt, og animatoren troede, at han havde overtaget. I stedet fortalte studiet ham, at det havde lejet alle hans medarbejdere væk og beholdt rettighederne til Oswald. Universral tilbød at beholde Disney, hvis han tog en lavere løn, men han nægtede. Han og Ub Iwerks - den ene loyale animator, der blev hos Disney Bros. - vendte tilbage til arbejdet og holdt en række hårtrækninger, brainstormsessioner sent om aftenen for Oswalds afløser. De forkortede ørerne, tilføjede noget ekstra polstring rundt om midten og forvandlede kaninen til en mus. Opkaldt Mortimer. Monikeren holdt ikke; der er en række historier, der forsøger at forklare hvordan og hvorfor - det mest populære er, at Disneys kone hadede navnet og foreslog dets erstatning - men snart var han klar til sin debut som Mickey.

De første to Mickey-shorts vakte ingen opmærksomhed, men så kom Steamboat Willie , den første animation med synkroniseret musik og lydeffekter, på skærmen. Filmen havde premiere i New York den 18. november 1928 og var et øjeblikkeligt hit. En række Mickey Mouse-shorts dukkede op inden for få måneder - inklusive Plane Crazy , en kortfilm, der gik forud for Steamboat Willie , hvor Mickey spiller en gnaver Charles Lindbergh. Musen var en national mode ved årets udgang, og det varede ikke længe, ​​før Walt Disneys virkelige geni startede: markedsføring. Walt startede hurtigt en serie af Mickey-merchandise, og inden for to år var Mickey Mouse Club, en fanklub for børn, oppe at køre.

I 1935 gav en ung animator ved navn Fred Moore Mickey sin første makeover. Tidligere animatorer havde tegnet musen som en række cirkler, hvilket begrænsede hans bevægelse. Moore - som senere animerede Fantasia 's Sorcerer's Apprentice- segment - gav ham en pæreformet krop, pupiller, hvide handsker og en forkortet næse for at gøre ham sødere. Mickey optrådte også i farver for første gang det år; Bandkoncertens brug af Technicolor var så nyskabende, at kritikere stadig anser det for at være et mesterværk. ( Klik her for en liste over alle tiders 100-film )

I 1937 producerede Disney Studios omkring 12 Mickey-shorts om året, hvor Disney selv leverede musens høje stemme. Mickey blev en fodboldhelt, en jæger, en skrædder og en symfonidirigent. Han sprøjtede ved et uheld sig selv med insekticid, reddede Pluto fra hundefangeren, bragede en bil ind i en lade, kom bagud på lejen, meldte sig til hæren, fik sit hus tilbagetaget og mistede Minnie til en utallig række af muskuløse bad boys (selvom han altid vandt hende tilbage til sidst). Tegningernes vaudevillianske overtoner gjorde liberal brug af slapstick og ordspil, og Mickeys tætte tilknytning til børn krævede, at han altid forblev oprigtig og moralsk (hvilket efterlod den gale Anders And for at komme ind i alle problemerne).

I 1950'erne havde Mickey en forlystelsespark, en avistegneserie og The Mickey Mouse Club , det populære tv-varieteshow, der har lanceret teenagestjernernes karrierer fra Annette Funicello til Justin Timberlake. Men snart begyndte Disney-spillefilm som Bambi og Tornerose at høste priserne - og billetkontoret - musen faldt i baggrunden. Mellem hans sidste tegneseriekortfilm fra 1953, The Simple Things , og julespecialen fra 1983, Mickey's Christmas Carol , ville musen, der byggede Disneys hus, forblive uden arbejde i 30 år.

Alligevel på trods af Mickeys semi-pensionering, er hans ører stadig et af de mest berømte kulturelle ikoner i det 20. og 21. århundrede. Han har poseret til fotografier med alle amerikanske præsidenter siden Harry Truman, undtagen én (Lyndon Johnson har aldrig besøgt en Disney-forlystelsespark). Disney hævder, at Mickey havde en bevidsthedsprocent på 98% blandt børn i alderen 3-11 på verdensplan. Muse-relaterede merchandise-salg er faldet fra 1997-højden, men de udgør stadig omkring 40% af virksomhedens omsætning for forbrugerprodukter. Mickey vendte tilbage til det store lærred for en cameo i 1988's Who Framed Roger Rabbit. Warner Brothers' Bugs Bunny var også med i filmen, og de to selskaber krævede, at hver karakter fik samme mængde skærmtid, helt ned til sidste sekund. En halvhemmelig billedfornyelse fra 2001 placerede Mickeys logo trendy steder: på berømtheder, i en Sex and the City -episode - han blev trykt på en t-shirt og strakt hen over Sarah Jessica Parkers bryst - såvel som i eksklusive butikker. I 2002 optrådte han i PlayStation2-videospillet Kingdom Hearts . Og i 2006 blev han 3-D for allerførste gang. Nu kan du se ham på Mickey Mouse Clubhouse , et Disney Channel-show tidligt om morgenen designet til børn i alderen 2-6. Eller du kan bestille et fly til Disney World og ryste hans overdimensionerede handske selv. 

 

at samle på miniature sko

 

om salt - og sukkerstrøer

 

 Britiske registreringsmærker(patent)

 

Moustachekoppens- og barberkoppens historie

 

Lidt om "the doggie people" figurer af hunde med menneskelige træk/tøj

 

engelsk "Iron Stone  China" stentøj . Miles Mason

 

 

Nyt link om salt og- peberbøsser

http://www.collectorsweekly.com/kitchen/salt-and-pepper-shakers

 

Historien om "Mary Gregory" glas

( Åbner på ny side !! ) 

Saltogpebersamler

Ting fra dengang

Engelske potteriers reg. og stempelmærker


Antikkalender UK


Engelske stempelmærker


Barberkoppens historie


En ivrig samler af sukkerstrø


Staffordshire hunde - repro eller ægte ?


Lidt om kiksespandens historie

Informatiomsside om Engelske potterier